woensdag 26 september 2007

Recentie Pop-Up botsing tussen oude en nieuwe media:

Korte inhoud:
PopUp gaat over de botsing tussen oude en nieuwe media. Bijvoorbeeld kranten, Internet en televisie.
Er ontstaat een kloof tussen de oudere en jongere generatie.
Mensen die niet willen dat de techniek doorontwikkeld en sommige juiste wel.
Het is ook de vraag of het nieuws nog betrouwbaar is, wat is echt en wat niet?
Journalisten gaan de straat niet meer op en mede hierdoor gaat de authenticiteit en creativiteit van een echt goed nieuwsbericht/verhaal verloren.
Journalisten hebben nog wel eens de neiging om verhalen te bedenken en de wereld te manipuleren, maar hier zit niet alleen een donkere rand aan.

Wat wil de auteur:
De auteur wil de generatie kloof laten zien, hiermee voornamelijk tussen de oude en de nieuwe media. De Media is overgegaan op Internet en mede hierdoor zijn de mensen meer geneigd om even op het Internet te kijken. Ook wil de auteur laten zien dat de journalistiek qua techniek is gevorderd maar qua authenticiteit is verslechterd. De media is minder te vertrouwen dit komt meden door hoaxen en door journalisten die vanzelf alles verzinnen.

Is dat gelukt?:
Ik denk wel dat de media veel verzint, niet alles is echt meer. Mensen/journalisten plaatsen soms ook objecten in foto’s om het juist dramatischer te laten lijken. Bijvb. Een teddybeer in een rampgebied.
In het boek probeert de auteur ook mensen een waarschuwing te geven over de media zelf. Bijvb. Van zich zelf bewuste computers ook al is het nog ver in de toekomst.
Het gaat voornamelijk om journalistiek en de media die niet meer te geloven is.
Ik denk dat het wel gelukt is om zijn standpunt van het verhaal te laten zien aan de mensen die graag meer over journalistiek willen weten.

Wat vind ik er zelf van:
Het is een boek waarmoeilijk doorheen te komen is. Een leuk hoofdstuk om te lezen is Don’t be evil het is een verandering in het verhaal. Het boek gaat voornamelijk over hoe de media/journalistiek overkomt op zowel de mens als Internet.
Met Don’t be evil gaat het even over het ontstaan van Google en computers in de toekomst.
Pop-up is niet een boek dat mijn interesse wekt, er staan wel leuke feiten in het boek maar daarom zou ik het niet gauw nog een keer lezen of aanraden.
Eerlijk gezegd had ik het nooit willen kopen of lezen.

Geen opmerkingen: