donderdag 13 september 2007

Samenvatting Hoofdstuk 7 – Dont’ be evil


Don't Be Evil
Larry Page heeft samen met Sergey Brin Google opgericht. Het doel van Page en Brin is om alle informatie die de mensheid ooit heeft voortgebracht in de wereld beschikbaar te maken.

In maart 1996 laten Page en Brin een robotje los op internet dat van site naar site hopt, de internetadressen onthoudt, en zo het hele web in kaart brengt.
Hoewel ze er niet naar op zoek zijn, ontdekken Page en Brin dat hun systeem voortreffelijk kan worden gebruikt als zoekmachine.
Ze noemen het systeem Google dat staat voor het getal 10100 (een 1 met honderd nullen.)
‘De ultieme zoekmachine zou alles in de wereld begrijpen’, zei Page.

De doelen en fantasieën van Larry Page gaan steeds verder en dieper in op artificial intelligence.
De ultieme finale toepassing: Google Think een nanobot die weet wie wij zijn wat onze bedoelingen zijn en waarom we zijn. Een van zichzelf bewuste intelligentie. Jaron Lanier waarschuwt voor een cybernetics-armageddon, voor een ondergang als we technologie boven ons stellen.

Er zijn ook mensen als Theodor Kaczynski (a.k.a. ‘Unabomber’) die totaal niet blij waren met de technologische vooruitgang dit is waarom hij ook bombrieven verstuurde waar hij meerdere mensen mee doden. Volgens Kaczynski zal de mensheid afhankelijk worden van artificial intelligence.

Met don’t be evil bedoeld Google dat ze geen kwaad willen doen, het werd hun bedrijf’s legende.
Google mocht geen domme geld machine worden zoals Microsoft. (a.k.a. ‘the evil empire’)
Maar dit blijkt niet altijd juist te zijn, ze werden als een media bedrijf gezien die gratis informatie verschafte aan de hele wereld.In 2006 kwam Google klem te zitten ‘between a rock and a hard place’
China besloot om
www.google.cn af te sluiten.
Google zei de Google-biograaf, ‘verandert fundamenteel de verhouding tussen een samenleving en informatie’. Misschien is de Chinese kwestie wel het ultieme bewijs.


Hoofdstuk in één zin samengevat.

De ontwikkeling van Google en kunstmatige intelligentie


Citaat:
“Als het denkbaar is dat Google Think kan bestaan als de eerste vorm van kunstmatige intelligentie dan is het ook denkbaar dat Google Think ervoor zal kiezen niet te bestaan.”

Als er eventueel later in de toekomst een Google Think zou komen, dan zou een van zichzelf bewuste AI ervoor kunnen kiezen om niet te willen bestaan.Maar aan de andere kant waarom? Ik bedoel in principe is het een “horrifying” idee dat AI van zich zelf bewust is.Als deze elektronica voor zich zelf denkt waar staat de mens? Misschien denkt deze AI juist dat hij wel superieur is.

Pagina nummer: 176, Subhoofdstuk 7, regel: 9



2 opmerkingen:

Double U Age zei

www.google.cn moet je ff veranderen in www.google.com ;-)

Kevin zei

haha lol man nee want het gaat geloof ik over Google.cn die werd verwijderd :D voorderest gelezen?!

Komt goed!!

Ik check jou blog ook wel ff!!